Reseptejä ja juttuja ruuasta

Sirkka_RGB

Söisitkö sirkkaa?

Olin jo mielessäni suunnitellut tämän kirjoituksen sisällön ja tarkoitukseni oli aloittaa kirjoittaminen samana päivänä, kun Helsingin Sanomien kuukausiliite tuli kotiini. Kannessa luki: ”Huomisen ruokaa. Kokki Pipsa Hurmerinta toimi esimaistajana, ja hyvää oli!” Kirjoitus käsitteli hyönteisruokaa. Kun runsas kuukausi sitten mietimme kirjoitusteni aiheita, hyönteisruoka herätti epäilyksiä... Lue lisää →

Sohvaperunat_RGB

Nahistunut sosekeitto – teemana ruokahävikki kotona

Vaikka pyrinkin ostamaan ruokaa vain sen verran kuin käytän, silti minulla aika ajoin jää juureksia tai vihanneksia nahistumaan. Nahistuneitakaan kasviksia ei kuitenkaan kannata heittää pois, vaan niistä voi tehdä esimerkiksi sosekeiton. Se, että tällä kertaa hieman nahistuneista juureksista keitin aluksi huonon sopan, ei ole juuresten... Lue lisää →

Ruma porkkana

Valejauhelihakastike rumista aineksista – teemana ruokahävikki

Usein, kun puhutaan ruokahävikistä, puhutaan kaupoissa myymättä jääneistä tai vanhoiksi menneistä elintarvikkeista. Harrastelijaviljelijänä minua on ihmetyttänyt, miten kaupan porkkanat ovat kaikki niin suoria ja tomaatitkin tasaisen punaposkisia. Missä ovat kaikki kummallisen malliset porkkanat, käyrät kurkut ja muotopuolet tomaatit? Pikaisella googlaamisella löysin väitteen, että Euroopassa hävitetään... Lue lisää →

Kielikysymys: Söisitkö?

Puhutaan kielistä

Lapsuudessani kieli oli ihan tavallista ruokaa. Silloin taisi olla nykypäivää tavallisempaa käyttää teurastetusta eläimestä kaikki mahdollinen. Naapurustooni on avattu lähiruokakauppa, josta saa satunnaisesti kaikenlaisia ruhonosia. He eivät pidä isoja varastoja, jotta ruokaa ei menisi hukkaan. Toisaalta, harvoinpa minä kauppaan mennessäni tiedän, minkä kanssa sieltä kotiin... Lue lisää →